top of page
Пошук

Трьохденні навчально-польові збори - 2024

Метою навчального предмета «Захист України» є формування у здобувачів освіти життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також оборонної свідомості, готовності до національного спротиву, розуміння суспільної значущості військової служби, мотивації до набуття необхідних компетентностей у сфері безпеки і оборони.

Відповідно до навчальної програми предмету «Захист України» та наказу відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради від 17.04.2024 № 36 з 24 по 26 квітня 2024 року були проведені трьохденні навчально-польові збори та навчально-тренувальні заняття.

24 квітня 2024 року на базі Христинівського ліцею № 1 (директор Лілія Качан) та ОЗО «Христинівський ліцей» (директор Людмила Кравченко) було проведено виїздне заняття з предмету «Захист України».

Заняття розпочиналися із загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими унаслідок збройної агресії російської федерації.

У навчальних кабінетах юнаки та дівчата відточували навички розбирання та складання автомата Калашникова, пройшли курс мінної безпеки, мали можливість покерувати квадрокоптером.

Знання перших правил домедичної допомоги є основною запорукою рятування життя. Як робити серцево-легеневу реанімацію, правильно накласти турнікет на кінцівки та як транспортувати пораненого з допомогою підручних засобів наочно продемонстрував сімейний лікар Роман Дяченко.

25 і 26 квітня одинадцятикласники провели стрільби бойовими набоями з автомата Калашникова, за що велика подяка командиру роти охорони 1 відділу Христинівського РТЦК та СП капітану Володимиру Тофанівському та його підлеглим.

Участь у заході взяла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради Маргарита Білецька. Науково-методичний супровід проведення навчально-польових зборів здійснював КНМУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» (консультант Юрій Вознюк).

123 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Нарада керівників

На виконання плану роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради (начальник Білецька М. В.) та КНМУ «ЦПРПП» Христинівької міської ради (директор Терещук Т. С.) 15 травн

Коворкінг для молодих педагогів «Створюємо свій простір»

З метою розкриття творчого потенціалу молодих педагогів, зміцнення мотивації до педагогічної діяльності, сприяння обміну досвідом роботи, розвитку молодіжних педагогічних ініціатив, підвищення престиж

Про засідання методичної кафедри методистів та вихователів ЗДО Христинівської територіальної громади

Відповідно до річного плану роботи КНМУ « ЦПРПП» Христинівської міської ради ( директор Тетяна Терещук)  та плану роботи методичної кафедри методистів та вихователів ЗДО на 2023-2024 н.р. ( керівник в

bottom of page